31/1/12

12:48
La GCIB (Associació de gestors culturals de les Illes Balears ) presenta la 2ª conferència del cicle de conferències “Cultura en acció, transformacions del fet cultural”al Club Diario de Malloca.

És una proposta en la que diferents ponents exposaran els nous models a seguir per encarar el present i futur de la cultura, en altres casos, parlaran de les diferents experiències que ja s’estan treballant cap a aquesta via, aportant noves visions de treball en el canviant món de la Gestió Cultural.
El cicle consta de 4 ponències que es realitzaran de l’octubre de 2011 fins el maig del 2012
Per la 2ª conferència comptem amb Platònic, una organització en la qual interactuen professionals de la cultura i desenvolupadors de software. La unió de Cultura i Tecnologies de la Informació i la Comunicació és la seva principal característica catalitzadora per a crear innovació.

Dijous, 2 de febrer de 2012
On: Club Diario de Mallorca de Palma i Centre de Convencions de Mercadal (Vídeo conferència)
Hora: 19h
Ponents : Olivier Schulbaum, director de continguts de la plataforma
Goteo.org i fundador de Platoniq.net
Susana Noguero, cofundadora de Platoniq.net i reponsable de la gestió estratègica de goteo.org
Títol: Goteo.org: finançament col·lectiu (crowdfunding), col·laboració distribuïda i innovació cultural

D'un temps a ara es pot constatar que les plataformes de crowdfunding (finançament col•lectiu) es troben en plena expansió per la xarxa. A grans trets el cànon de disseny funcional i conceptual de totes elles és en general el mateix: (a) petites quantitats econòmiques prefixades i escalades que aporten molts ciutadans a canvi de recompenses individuals preestablertes, (b) un objectiu de finançament que si no s'aconsegueix en el termini previst no activa finalment cap de les transaccions, i (c) la confiança com a motor de l'acord, segons el qual l'impulsor del projecte durà a terme l'obra promesa, i farà arribar també les recompenses establertes a cadascuna de les persones que li han ajudat a finançar-ho.

Goteo.org apareix al novembre d'aquest any de la mà de Platoniq.net amb l'objectiu d'anar un pas més enllà en aquest model. Suma al finançament col•lectiu, la col•laboració distribuïda (recolzo en la realització de tasques, préstecs de material o infraestructura), i se centra a treure a la llum el costat obert i procomún dels projectes culturals innovadors: el seu potencial per compartir eines, informació, coneixement o arxius significatius per a la societat. Aquestes característiques té efectes secundaris altament interessants per a l'àmbit cultural, com la generació d'un repositori digital compartit, el foment de comunitats d'interès o la capacitat de crear expectatives entre el públic o usuaris de forma prèvia als resultats del projecte.

Olivier Schulbaum.- director de continguts de la plataforma
Goteo.org i fundador de Platoniq.net
I Susana Noguero.- Co-fundadora de Platoniq i responsable de la gestió estratègica de goteo.org

Platoniq és la promotora principal de la plataforma Goteo.org. Funda en el 2011 la Fundació Fuentes Obertes amb la missió de fomentar el coneixement lliure, la informació i les dades obertes entre la societat civil, empreses i institucions públiques.

Des de l'any 2001, impulsa projectes en els quals els usos socials de les Tics i el treball en xarxa són aplicats al foment de la comunicació, l'acte-formació i l'organització ciutadana. Cada any posa a prova innovadores aplicacions informàtiques i noves metodologies P2P, a més de publicar constantment documentació i recursos sota llicències lliures que són utilitzades per organitzacions socials d'Europa i Llatinoamèrica.

Des del 2003, Platoniq és una entitat col•laboradora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i, en els últims anys, ha obtingut destacats premis internacionals per la seva labor pionera en el disseny d'eines de participació ciutadana i innovació cultural. Entre els seus projectes estan Burn Station, sistema de distribució de música copyleft (2004), el servidor públic de net radio OpenServer (2005); la plataforma d'intercanvi Banc Comú de Coneixements (2006) , el tauler d'anuncis audiovisual S.O.S. (2009) o la plataforma de metodologies per a l'aprenentatge i treball col•laboratiu Youcoop.org.

Més informació sobre Platòniq.net i Goteo.org
www.platoniq.net
http://www.goteo.org/press

Properes conferències:
29-3-12.- Zemos, ZEMOS98 es un equip de treball que conviu amb la societat xarxa, que convergeix i s’associa temporalment, teixint relacions i generant comunitats
3-5-12.- José Ramón Insa, Coordinador de Projectes i xarxes de cultura, Àrea de Cultura i grans projectes de l’Ajuntament de Saragossa.
Confiant que la conferència sigui del vostres interès. Sentiu-vos lliures d'enviar aquesta informació a qui considereu que li pugui interessar.
---------------
Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears
info@gestorsculturalsib.org
http://www.gestorsculturalsib.org
Facebook.com/gcib
Skipe: gcibib