28/11/12

Els finalistes d'Art Jove en la modalitat Arts Plàstiques exposaran finalment a Ses Voltes.

El fet demostra que la unió fa la força i que l'inconformisme, ara més que mai, és una bona resposta davant les situacions injustes.
Els joves artistes no han volgut exposar la seva obra, durant un sol dia al Conservatori de Palma en l'edició d'enguany del certamen, quan venia sent habitual fer-ho durant unes setmanes a l'espai municipal de Ses Voltes.
L'esperit de lluita, la implicació en tot el procés i la seva protesta han aconseguit el seu fruit: que l'anquilosada Administració (l'Institut Balear de la Joventut, en aquest cas) rectifiqui.
No han estat sols en la seva reivindicació. Des de l'AAVIB els hem donat suport (dos dels finalistes, Ian Waelder i Marta Pujades en són socis) com també altres agents als qui agraeixen la seva implicació en la carta que han enviat als mitjans i que reproduim aquí.

Comunicat dels Finalistes del Certamen d'Arts Plàstiques Art Jove 2012.

Palma, 26 de Novembre de 2012
Els finalistes d’Art Jove d’Arts Plàstiques 2012 volem donar públicament les gràcies a na Pilar Ribal −presidenta de la Fundació Palma Espais d’Art− per haver-se mostrat totalment disponible per parlar amb nosaltres i trobar una solució per a les dues parts implicades.
Li volem donar les gràcies també per haver-nos facilitat l’espai de Ses Voltes per fer l’exposició dels finalistes –i del guanyador-, des de finals de gener fins a principis de març del 2013.

Celebram poder exposar les nostres obres a un espai adient i accessible, com és Ses Voltes, on tradicionalment s’havia duit a terme aquest certamen, i celebram també el poder participar en el concurs.

Aquest dijous dia 29, a l’entrega de premis d’Art Jove, es farà públic el guanyador o guanyadora. El jurat del premi Art Jove Arts Plàstiques decidirà el guanyador a partir d’una mostra privada que es farà a Sa Possessió. Agraïm també a Sa Possessió haver-nos cedit aquest espai durant el dia de dimecres i dijous amb tanta rapidesa i flexibilitat. També volem fer una menció especial a en Paco Espinosa, president de l’AAVIB, ja que ens ha ajudat molt a resoldre aquest conflicte i ens ha donat suport en tot moment.

Segons ens han assegurat tant na Pilar Ribal com na Maria José Frau, l’exposició s’haurà de ajornar fins el Gener per la falta de disponibilitat de Ses Voltes pel 29 Novembre i pel Desembre en el moment de la sol·licitut de l’espai. Ambdues parts hem arribat a l’acord de que:

L’exposició s’haurà de ajornar fins les següents dates: del 24 o 31 de gener fins al 24 de febrer o 3 de març.
El guanyador rebrà el premi en metàl·lic el dia de l’entrega de premis (29 de novembre) i no una vegada realitzat el projecte (com diuen les bases1). Degut a la falta de temps que tindrà aquest per realitzar el projecte i que la seva exposició individual (què és part del premi) haurà de ser conjuntament amb la de tots els finalistes.

El jurat farà un esforç per desplaçar-se i reunir-se per tal de decidir el guanyador al lloc decidit (Sa Possessió). Així com els artistes a muntar la seva obra amb poc temps i amb els seus propis recursos.
Els 8 finalistes d’Arts Plàstiques ajudarem al muntatge de l’exposició a Ses Voltes per tal d’abaratir els costos del muntatge.

1 2.1. El premio para el ganador del certamen es de 2.000,00 € y consiste en el hecho de que el Instituto Balear de la Juventud asume el gasto originado por la producción de la obra para una exposición monográfica hasta un máximo de 2.000,00 €, cantidad que será entregada al ganador una vez haya producido la obra. Esta cuantía está destinada exclusivamente al coste derivado de producir la obra y no al montaje de la exposición.

Celebram la col·laboració de l’Institut Balear de Joventut i de l’Ajuntament de Palma en aquest certamen i esperam que els anys vinents Art Jove Arts Plàstiques es pugui seguir celebrant.

Els finalistes d’Art Jove Arts Plàstiques 2012

Laura Maria Torres Bauzà, Marta Pujadas Ordinas, Bartomeu Sastre Grimalt, Arantxa Boyero Lirón, Natxa Pomar Escarda, Ian Waelder Vázquez, Isabel Servera Díez, Manuel Ocaña Mascaró.