2/7/12

Palau de l'Almudaina

El Palau Reial de l'Almudaina, situat davant la Seu sobre les antigues muralles, fou edificat després de la conquesta catalana del segle XIII modificant l'antic alcàsser musulmà. Durant els segles XIII i XIV fou residència dels reis de Mallorca i després dels virreis i governadors. L'any 1963 s'iniciaren les obres de restauració del castell i actualment és utilitzat com a museu i pel Rei d'Espanya com a residència oficial per a les cerimònies d'Estat i recepcions durant l'estiu.
L'edifici té planta rectangular i de l'exterior destaquen la façana que mira a la mar i la torre de l'homenatge, coronada per una estàtua de l'Arcàngel Sant Gabriel. Del seu interior són remarcables el Pati del Rei, la capella gòtica de Santa Anna, el Saló del Tinell, el Pati de la Reina, la capella de Sant Jaume i uns banys de l'època islàmica. Pel que fa a la decoració interior destaquen alguns tapissos i mobles de diferents èpoques.
Horari de visita: De dilluns a divendres de 10:00 a 13:15 h i de 16:00 a 17:15 h (d'octubre a març) i de 10:00 a 17:45 h (d'abril a setembre). Dissabtes i festius de 10:00 a 13:15 h. Diumenges tancat. Consultar preu d'entrada a la taquilla. Dimecres accés gratuït per a ciutadans de la Unió Europea.
Més informació al telèfon 971214134 o a la web del Palau.