27/5/12

21:54
Pep Guerrero, Mònica Fuster, Ricard Chiang i Rafa Forteza exposen a la capital francesa amb el suport de l’Institut Ramon Llull
La galeria Kartner La Cardinale de París exposarà entre el 25 de maig i el 9 de juny de 2012 l’obra de quatre artistes de les Illes Balears. L’exposició es titula Eixos de Diversitat, i és un projecte comissariat per Gabriel Carrió.

Antoni Vera, director adjunt de l’Institut Ramon Llull ha presentat l’exposició, juntament amb el comissari i els artistes. Antoni Vera ha esmentat que a partir de l’obra dels 4 artistes l’Institut Ramon Llull pretén mostrar una selecció de la producció artística de les Balears a dia d’avui.

Aquest esdeveniment cultural s’emmarca dins un dels objectius que té l’Institut Ramon Llull: la projecció exterior de la creació cultural pròpia de les Illes Balears, el foment de la internacionalització de les nostres manifestacions artístiques, així com el suport a la circulació a l’exterior d’artistes de les Illes.

El comissari ha expressat que “d’aquesta manera es dóna una visió particularitzada i des de la diversitat d’opcions del món de l’art, tot i tenint present la conjuntura global en la qual s’insereix el treball estètic. Es contribueix, així mateix, a la difusió i promoció exterior dels artistes illencs en base a unes trajectòries plenament consolidades i definides”.


Els quatre artistes seleccionats presenten les seves darreres línies de producció: els paisatges en abstracte de Ricard Chiang que es combinen amb la seva nova aportació al retrat, qui ha agraït a l’IRL la col·laboració, ja que “en temps difícils per al món de l’art és d’agrair que una institució projecti la meva obra”; l’experimentació colorista i formal de Rafa Forteza que connecta pintura i escultura; la primícia que ofereix Mònica Fuster presentant el projecte d’un jardí vertical, ubicat a Jardins de Tramuntana, i les obres artístiques que l’envolten, i que es mostrarà a Palma al Taller 6A a finals de juny. Mònica Fuster expressava que “l’art per mi és un laboratori continu, m’agrada treballar amb gent d’altres disciplines i en aquest projecte en concret he treballat amb el món de la botànica”. Finalment, la insistència de Pep Guerrero de desmaterialitzar tant la pintura com els objectes en una síntesi d’interrogació, efectisme i tècnica. Tots ells exemplifiquen la lluita per la construcció d’una identitat pròpia dins un món altament interconnectat, en el qual el concepte d’illa és, a l’actualitat, tan sols una quimera.


Fuente: Instituto Ramon Llull
Título exposición:“Ejes de Diversidad”
Lugar: Galería Kartnen La Cardinale
Ciudad: París
País: Francia
Fechas: Hasta el 9 de junio de 2012

Més informació a http://galeriekartner.artisteo.com/