16/5/12

16:03
Elvira Cámara, Catalina Cirer, Fernando Gilet i Teresa Martorell
Font: Premsa Ajuntament Palma
Palma, 16 de maig de 2012. - El tinent de batle de Cultura i Esports i president de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Fernando Gilet i la consellera de l'àrea de Benestar Social del Consell de Mallorca i presidenta del l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Catalina Cirer han signat avui un conveni de col·laboració entre ambdues entitats que té com a objectiu executar activitats d'àmbit cultural destinades als col·lectius de gent gran i joves adolescents integrats en els programes d'acollida i inserció social del IMAS. En la signatura del conveni també han estat presents la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara, la coordinadora de l'àrea de Menors i Família de l'IMAS, Teresa Martorell i la coordinadora de l'àrea de Gent Gran, Ana Belén, de l'IMAS.  
Fernando Gilet s'ha mostrat satisfet per la consecució d'aquest conveni de col·laboració entre ambdues entitats avançant que "la voluntat de l'Ajuntament de Palma és la d'intensificar la col·laboració de la Fundació amb entitats com l'IMAS preocupades per atendre la problemàtica social d'aquests col·lectius".

Aquests dos convenis marc de col·laboració entre la Fundació Pilar i Joan Miró i l'IMAS inclou tres tallers educatius. El primer dels tallers, denominat "Miró a l'atre" va dirigit al col·lectiu de gent gran immigrants i altres persones que van emigrar del seu país o ciutat natal i van triar Mallorca per viure i treballar i que actualment estan vinculades a Càritas o a Serveis Socials de l'Ajuntament.

Els altres dos tallers educatius que es presenten sota el títol de "La vida Dins una maleta" i "L'estranyament", van dirigits a joves adolescents acollits dins dels programes d'acollida i inserció social. La intenció d'aquests tallers és la de fomentar entre aquests joves l'educació artística i que entenguin la importància que l'art té com a element de cohesió i com a instrument per a la integració de les persones.


Peu de foto: Catalina Cirer i Fernando Gilet, en un moment de la signatura del conveni de col·laboració entre ambdues entitats.