25/5/12

15:41
Convocatòria oberta
Fins al 6 de juliol de 2012
Per cinquè any consecutiu la Fundació Suñol i Can Xalant convoquen una beca per a la producció i exposició d’un projecte de vídeo que serà exposat a l’espai Nivell Zero de la Fundació Suñol a Barcelona durant el 2013.

El Nivell Zero de la Fundació Suñol és un espai dedicat a projectes d’artistes preferentment joves que treballen en el camp de les arts visuals i sonores a partir de la reflexió sobre la contemporaneïtat. Amb aquesta col·laboració Can Xalant continua el seu compromís amb l’estímul i suport als joves realitzadors.

El projecte guanyador el 2011 i que actualment es pot visitar al Nivell Zero es "Fácil. Complicar en discurso, sin el ni un" de Ricardo Trigo (Palafrugell, Girona, 1980), un conjunt de vídeos sobre la complexitat en l’art, sobre les contradiccions dels discursos artístics i les trampes de la narració, que condicionen la relació entre artista i espectador.

Els altres artistes que han guanyat la beca i que han exposat al Nivell Zero, són: Daniela Ortiz (2010), amb un projecte que analitza –a partir de les similituds entre l’obra pictòrica d’un artista senegalès que viu als carrers de Barcelona i les formes utòpiques de les avantguardes i de l’arquitectura moderna– els contextos de producció, la precarietat i les utopies; Lupe Pérez García (2009) va presentar un projecte realitzat amb material trobat a internet i que reflexionava sobre les restriccions d’aquest medi i com pot distorsionar i falsificar la visió de la realitat; Isa Campo i Isaki Lacuesta (2008) que presentaren un projecte que analitzava llocs i espais que no apareixen a Google Earth, i que evidenciava la manca d’objectivitat d’aquesta eina d’internet.

La Beca Fundació Suñol/ Can Xalant estarà oberta fins al divendres 6 de juliol de 2012. Per consultar bases a: canxalant.cat

Can Xalant
Carrer Francesc Layret, 75
08302 Mataró
Tel.: 93 741 22 91
info@canxalant.cat