19/9/11

12:53
25 artistes col·laboran a l'exposició de l'art en el disseny Tèxtil
Una mostra didàctica i gràfica
Sales de Cultura "SA NOSTRA"
13 de Setembre fins al 14 d'octubre


Exposició
Pou Nou, la comunió de l’art i el vestir
Qui a Menorca no ha tengut mai una peça de vestir de Pou Nou? Recordau de les originals sargantanes de les camisetes d’aquesta firma?
L’empresa menorquina Pou Nou compleix 25 anys i ho celebra amb una exposició retrospectiva que mostrarà al públic com s’ha aplicat l’obra d’un grapat d’artistes gràfics a les diverses peces de vestir per crear un estil que ha marcat tendència.
25 anys d’història: retrospectiva i didàctica

Després de passar per Maó, la mostra “Pou Nou, 25 anys d’art i vestir”, que compta amb la col·laboració de “SA NOSTRA”, es pot veure a la Sala de Cultura de Ciutadella fins al 14 d’octubre.
L’exposició recupera una peça significativa de cada un dels 25 anys d’història per mostrar, de forma didàctica, el procés serigràfic. Des de l’obra artística original, la separació de colors, els fotolits, l’emulsió fotogràfica, la insolació i l’estampat fins a arribar a la peça serigrafiada. La mostra ofereix també una petita recopilació de mobiliari d’autor, taules, penjadors, maniquís, cadires o mostradors.
 

Recuperar l’obra d’artistes illencs
Amb la idea de recuperar l’obra d’artistes menorquins o amb una intensa relació amb l’illa, i reproduir-la a les diferents peces de vestir, va néixer, l’any 1986, Pou Nou.
Durant aquests anys han treballat a partir de l’obra pictòrica d’artistes com Biel Mercadal, Xavier Salvador, Anna Esbert, Nuria Roman, Iván Pelegrí, Esther Guinovart, Enric Mestre, Paco Fiol, Pere de Amilibia, Klaus Neztle i els escultors Carlos Caprani o Joan Carrés.
 

Feina intensa amb l’artista
A Pou Nou es dissenya la peça de roba, se selecciona l’artista i l’obra i juntament amb ell es treballa en la implantació del dibuix, la posició, la mida i el color. Una vegada serigrafiada la peça es comercialitza el producte dins un embolcall d’autor.