8/9/11

10:21
L’Institut Ramon Llull ha convidat quatre comissaris d’art de reconegut prestigi  per participar a la Nit de l’Art. Són Blanca de la Torre, Caroline Cournède, Frank Boehm i Juan de Nieves.

Per tal de posar en comú coneixements i projectes, l’IRL es complau a convidar-vos a un aperitiu el pròxim dimecres, 14 de setembre, a les 19h. La trobada tindrà lloc a les oficines de l’IRL (c/ Protectora, 10) i té com a objectiu que artistes, galeristes i professionals del sector puguin conèixer personalment i establir contactes amb quatre comissaris internacionals i estatals de trajectòries molt sòlides i que actualment desenvolupen càrrecs de gestió a espais expositius de primer ordre.

Aquesta és una de les línies d’actuació més clàssiques de l’Institut Ramon Llull. Esdeveniments com la Nit de l’Art són un excel·lent aparador que ofereix un tast de la producció artística de les Illes. És per això que d’ençà de la reincorporació de les Illes a aquesta institució, cada any hem convidat comissaris internacionals als principals esdeveniments culturals de les Illes (Nit de l’Art, Fira de Teatre de Manacor, Jazz Voyeur Festival, etc.) per tal d’impulsar la projecció exterior dels nostres artistes.

Blanca de la Torre: Actualment és comissària al Museu Artium de Vitòria. Ha duit a terme projectes de comissariat a llocs com la Demare Gallery Rotterdam, HVCCA a Nova York, el Festival of Contemporary Art of Prague, o la 10ª Bienal de La Habana, entre d’altres.

Juan de Nieves: Curador independent, viu i treballa entre Londres i Madrid. A més de comissariar una gran quantitat d’exposicions, ha treballat com a conservador del Centro Galego de Arte Contemporánea entre 1994 i 1998, tècnic d’exposicions al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (1998-99) i director artístic de l’Espai d’art contemporani de Castelló (2004-2008).

Caroline Cournède: Comissària a la Maison d’art Bernard Anthonioz (París) des de 2006. Ha comissariat diversos projectes, entre els quals destaquen la mostra de fotografia La collection des collections o l’exposició del dissenyador gràfic Jean-Marc Ballée La forêt va bientôt fermer, entre d’altres.

Frank Boehm:  Arquitecte i comissari, treballa com a curador per a la Deutsche Bank Collection Itally. Recentment ha estat nomenat director artístic de la Fira d’Art Contemporani MiArt 2012 (Milà).
Institut Ramon Llull
C/ Protectora, 10
07012 Palma (Mallorca)
971 729 667