7/6/12

11:51

 

El termini de presentació de propostes finalitza el proper 22 de juny
L’Institut Ramon Llull (IRL) ha convocat un concurs públic per escollir el comissari que haurà d’elaborar la proposta de participació de Catalunya i les Illes Balears a la 55a edició de la Biennal d’Art de Venècia, que se celebrarà l’any vinent. Aquesta serà la tercera vegada que l’IRL impulsa la presència a la Biennal d’Art dins dels eventi colateralli, i arribarà després de la primera participació a la Biennal d’Arquitectura que tindrà lloc el proper mes d’agost. El termini per presentar propostes s’acaba el proper 22 de juny.

Amb aquesta nova participació, l’Institut Ramon Llull pretén consolidar la seva presència a la Biennal amb un projecte que sigui de primer nivell i estigui avalat per una trajectòria internacional àmpliament reconeguda. Per aquest motiu es vol apostar per una proposta ambiciosa, atractiva i alhora convincent, que reflexioni sobre el paper de l’art en l’actual context de crisi sistèmica. La proposta també ha d’incloure obra de nova creació i ha de permetre reflectir la creació contemporània catalana i balear sense deixar de mantenir un diàleg fecund amb les principals tendències de la contemporaneïtat.

Aquestes característiques es reflecteixen en les bases del concurs públic convocat per l’IRL Per avaluar les diferents propostes que es presentin al concurs, s’ha nomenat un jurat independent integrat per:

President: Bartomeu Marí, director del MACBA
Vocals: Glòria Picazo, directora del Centre d’Art La Panera. Gerard Vilar, doctor en filosofia i catedràtic d'estètica per la UAB i director del Màster Pensar l’Art d’Avui de la UAB. Xavier Antich, president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies, professor d'Estètica de la Universitat de Girona i director del Màster en Comunicació i Crítica d'Art de la UdG. Marta Gili, directora del Jeu de Paume. Piedad Solans, Doctora en història de l'art i crítica d'art. Àlex Susanna, director adjunt de l’IRL

El concurs es dividirà en tres fases. En primer lloc, la de Participació, oberta a la presentació de propostes per part de tots els professionals i empreses interessats i que compleixin els requisits. En aquesta primera fase cal presentar un C.V. i un informe o memòria d’una extensió màxima d’una pàgina que reflecteixi les idees generals de la proposta d’acord amb el marc conceptual i el pressupost. En segon lloc, una fase d’Idees en què el jurat convidarà als participants seleccionats, un màxim de cinc, a fer un desenvolupament del projecte inicial. I finalment, la Contractació del projecte guanyador.

Prèviament, l’IRL ha estat present a la Biennal d’Art del 2009, amb el projecte La Comunitat inconfessable, comissariat per Valentín Roma, i el 2011 amb 180º, de Mabel Palacín i comissariat per David G. Torres.

Podeu consultar les bases del concurs a http://www.llull.cat/_cat/_convocatories/biennal2013.shtml