15/6/11

16:52
clic a la foto per a ampliar
Font: Fundació Pilar i Joan Miró
La directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Magdalena Aguiló, i el president de Projecte Home Balears, Bartomeu Català, han convidat a una visita comentada de l'exposició "S.U.B.H.A.S.T.A. Artistes en els tallers de Miró", a diferents col·lectius culturals com gestors, crítics d’art, i artistes relacionats amb la mostra.

Fernando Gilet, recentment nomenat regidor de cultura de l’Ajuntament de Palma, ens ha sorprès de grata manera amb la seva presència que significa el seu primer acte de caràcter oficial. Segons les seves paraules s’ha afegit a la visita per dues consideracions de pes: per una banda, el fet que la Fundació Pilar i Joan Miró és un referent indiscutible a nivell turístic i cultural a Palma i a la nostra comunitat. D’una altra, la vessant social que abasta l’actual projecte expositiu "S.U.B.H.A.S.T.A. Artistes en els tallers de Miró" que donarà suport a la labor de prevenció i tractament que duu endavant Projecte Home a Balears.

La Fundació ha tingut la gentilesa de treure a subhasta una extraordinària selecció de la seva col·lecció d'obra gràfica, signada per 30 artistes de reconegut prestigi i realitzada íntegrament als tallers de Miró en els darrers quinze anys. El dia 14 de juliol tindrà lloc a la Fundació Pilar i Joan Miró una excepcional subhasta d'art organitzada per la firma Sotheby's, a benefici de Projecte Home Balears.

S’hi preveuen dues subhastes: la subhasta en viu i la subhasta silenciosa. En el primer cas, s'ha realitzat una selecció de quinze obres per a subhastar in situ dia 14 de juliol. La subhasta silenciosa es desenvoluparà entre dia 17 de juny i dia 14 de juliol.

Entre els assistents a l’acte destaquem la presència de:

Àngel Pasqual, president de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears; Pilar Ribal, presidenta de l’Associació de Crítics d’Art de les IB; Biel Amer, president dels Gestors Culturals de les IB; Toni Pons, president de Di7 i artistes com: Pep Llambias; Joan Costa; Dolores Sampol; Rafel Joan; Rafael Forteza; Mercedes Laguens; Julio León i Natasaha Lebedeva.