24/4/13

es diari

LECTURA COL·LECTIVA de L'illa de la calma dia 23 de 16:00 a 20:00 hores.
Com cada any, Es Baluard organitza celebra el Dia del Llibre 2013 amb diverses activitats. D'una banda, el museu manté el seu compromís amb la lectura i la cultura en general i torna a unir-se, per tercer any consecutiu, a la xarxa de museus liderats per la biblioteca de l'Artium (Vitòria), que duran a terme la campanya d'alliberament de llibres (Bookcrossing). Són 56 museus i centres d'art (entre ells el CCCB, el MACBA, el MNAC i la Fundació Miró de Barcelona, La Casa Encendida i el Museo de América de Madrid, el CGAC i el MARCO de Galícia, el MUSAC de Lleó, o la Fundación Botín de Santander) que alliberaran 3.000 llibres a tota Espanya. Es Baluard alliberarà, concretament, cinquanta catàlegs de les exposicions que ha dut a terme el museu en els seus 9 anys a diversos punts de Palma. L'activitat podrà seguir-se en directe a Twitter a través de l'etiqueta #BKEsBaluard.

A més d'aquesta activitat, durant aquest dia hi haurà un 10% de descompte a la botiga del museu i un punt de venda de catàlegs i productes Es Baluard davant del centre comercial El Corte Inglés a Jaume III.

Finalment, durant la tarda del dia 23, hi haurà una lectura col·lectiva de L'illa de la calma, de Santiago Rusiñol, per part de personalitats del món de la cultura i aquelles persones que ho desitgin. Es tracta de l'homenatge que ret Es Baluard a aquest important conjunt de cròniques del qual aquest 2013 es compleixen 100 anys i que fou escrit per un dels artistes de la col·lecció del museu. De fet, la lectura tindrà lloc davant del quadre Bunyola (1908-1909), de Rusiñol, que s'exposa a la sala "Mallorca i la interpretació del paisatge". Participaran a la lectura, entre d'altres:

Elena Vallés (periodista cultural), Eva Frade (actriu), Paco Colombás (cantant i actor), Ramona Pérez (llibretera), Carles Sánchez (escriptor), Joan Fullana (director de teatre), Tomeu Ripoll (poeta), Adela Peraita (cantant), Marcos Augusto (filòleg i crític literari), Pilar Rubi (periodista cultural), Delfin Juan Motos (poeta i editor), Irene La Sen (poetessa), Jordi Maranges (cantautor), Aina Riera (poetessa), Laia Martínez (poetessa i cantant), Javier Matesanz (dramaturg, escriptor i crític cultural), Miquel Ferrer (editor i gestor cultural), Pep Toni Ferrer (cantautor).

És important que aquelles persones que vulguin participar a la lectura col·lectiva sàpiguen que serà gravada en vídeo per a la seva posterior difusió.