20/3/13

dbalears
Nekane Aramburu és la nova directora d'Es Baluard

Nekane Aramburu, historiadora de l'art i museòloga, és la nova directora del museu Es Baluard, càrrec al que arriba després de ser triada mitjançant un concurs al que es van presentar 19 candidats dels quals, finalment, en quedaren quatre.

Aramburu, que ha estat presentada aquest matí, té experiència en la gestió cultural pública i privada, i una carrera com a comissària independent. Segons ha explicat, el seu objectiu és aconseguir que el museu es converteixi en una marca mitjançant tres pilars: educació, turisme i formació.

Com explica en la seva pàgina web, després del seu pas pel museu de Belles Arts d'Àlaba i la Fundació "la Caixa" a Barcelona va fundar Transforma, empresa de gestió cultural i espai independent on va dur a terme fins a 2003 projectes museístics etnogràfics, històrics, mediambientals i d'arquitectura industrial, així com encàrrecs institucionals molt diversos, en paral·lel a propostes d'autogestió i participació ciutadana que posteriorment ha desenvolupat.
A més, des de 1999 fins a finals de 2010 va fer funcionar i va ser responsable d'Espai Ciutat. Centre d'Arquitectura i Urbanisme, per a la ciutat contemporània de l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz.