11/3/13

El grup municipal MÉS per Palma ens ha comunicat que (després d'escoltar l'opinió de l'AAVIB i de l'Associació de Gestors Culturals GCIB sobre el projecte de centre de recursos de la Fundació Palma Espais d'Arts) ahir va presentar la següent proposta d'acord.

CONSENS AMB EL CENTRE D'ART I CREACIÓ DE SES VOLTES
EXPOSICIÓ DE MOTIUS
El Centre de Recursos de Creació Contemporànea (CRCC) i el projecte d'intercanvi CRIDA eren projectes culturals dinàmics i oberts a col•lectius, artistes, entitats i programadors independents per tal d'afavorir el desenvolupament creatiu conjunt per millorar la qualitat de les propostes de creació contemporània a la nostra ciutat.

Aquest espai responia a la necessitat de formació especialitzada i continuada dels professionals de la creació a través d'un programa de cursos, intercanvis, tallers i monogràfics que permetia socialitzar la creació, millorar i descobrir alternatives a les seves eines habituals de treball.

A principi de legislatura, l'actual equip de govern va desmuntar els dos espais per ubicar altres serveis municipals o cedir-los a altres institucions. Actualment, s'han publicat els plecs per la gestió dels que seran la continuació del CRCC i el CRIDA, concretament els de l'Espai de Creació Tecnològica Solleric i de la coordinació del centre d'art i creació de Ses Voltes. Dissortadament, hi ha indefinicions i debilitats importants en aquests plecs que afectaran de forma negativa a la nova gestió d'aquests nous projectes culturals.

Consideram imprescindible que l'àrea municipal de Cultura tengui com a objectiu prioritari apostar fermament per les plataformes de creació i donar suports als artistes i associacions culturals. I davant l'evidència de la fragilitat i inviabilitat del projecte així com està plantejat a les bases, el grup municipal MÉS per Palma presenta la següent

PROPOSTA D'ACORD
1. L'Ajuntament de Palma insta a la Regidoria de Cultura a declarar desert el concurs dels plecs de gestió de l'Espai de Creació Tecnològica Solleric i de la Coordinació del Centre d'Art i Creació de Ses Voltes.

2. L'Ajuntament de Palma redactarà uns nous plecs consensuats amb l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) i l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears (GCIB) fent especial esment a les següents qüestions:

- La concreció de la dotació econòmica de les altres institucions i organismes que han de col•laborar amb els dos projectes.
- Adaptar la durada del projecte de residència i intercanvis d'artistes als estàndards i a les dinàmiques europees.
- Estudiar la possibilitat d'unificar en gestió i espai els dos projectes.
- Possibilitar els lloguers i les reserves d'espai per artistes per tal que es faciliti el seu procés de creació i producció. També realitzar activitats pròpies per generar ingressos.