16/5/13


ara.cat

Extremadura se 'saltarà' l'augment de l'IVA cultural subvencionant les empreses

EFE / ARA | Barcelona | 14/05/2013 13:34
El consell del govern d'Extremadura ha aprovat avui, com havia anunciat, un decret de subvencions a les empreses culturals perquè rebaixin el preu de les entrades dels espectacles en tretze punts i pal·liar així la pujada de l'IVA del 8 al 21%. La vicepresidenta extremenya, Cristina Tinent, ha informat avui que tirarà endavant la convocatòria de les ajudes per un import global de 500.000 eurosper a la resta de l'any. Les persones físiques o jurídiques beneficiàries de l'ajut, d'un màxim de 60.000 euros, hauran de repercutir directament sobre l'entrada de l'espectacle l'"equivalent a l'increment de l'IVA".

Representacions teatrals, musicals, coreogràfiques, audiovisuals i cinematogràfiques, a més de circs i visites a monuments i museus se'n beneficiaran.

La vicepresidenta regional ha apuntat que les empreses s'han de comprometre a mantenir la plantilla. Tinent ha justificat aquesta mesura perquè la pujada de l'impost fins al 21% "llastava" a la cultura extremenya, un sector "estratègic" per a la regió, un impacte negatiu sobre la recaptació i l'ocupació que ara intenten atenuar amb un mecanisme que entra dins el seu àmbit competencial.

A més, ha convidat altres comunitats autònomes a seguir els passos d'Extremadura per "reactivar l'economia des de la cultura", la qual cosa no és una crida a la "rebel·lió", segons ha asseguratdavant una pregunta dels periodistes.

Com que algunes comunitats autònomes van veure amb "escepticisme" les intencions d'Extremadura d'abaixar l'IVA, ara es tracta que puguin acollir-se a aquesta fórmula. Segons ella és "una crida a la reflexió i a l'acció", ha precisat. La vicepresidenta del govern d'Extremadura ha avançat que hi haurà més mesures per dinamitzar aquest sector.