23/5/13

AA:TOMIC

40putes
El mes que ve comença de manera oficial l'activitat de AA:TOMIC (Artistes Visuals Lab), un nou projecte artístic i cultural que pretén ocupar els carrers, els espais i les ments de la ciutat amb la idea que si l'art, la cultura i els processos creatius son un bé social, no només han de ser productes del mercat elitista. Amb aquest objectiu, els artistes Alelí Mirelman, Carles Gispert i Neus Marroig programaran tallers, jornades, visites i altres activitats destinades, per una banda, a artistes i professionals del món de l'art i, per una altra, a tots aquells col·lectius socials i institucionals interessats a apropar les seves sensibilitats a la cultura (famílies, escoles, gent major, associacions, formadors, terapeutes, col•lectius amb algun tipus de dificultat…).
Sense un espai fix, AA:TOMIC es defineix com un projecte nòmada que cerca la creació d'una xarxa cooperativa en un teixit cultural cada vegada més ampli i col·laboracionista, plantejant, en primer lloc, a fundacions, entitats i altres espais públics o privats, l'ús de les seves instal·lacions, i, en segon lloc, la possibilitat de co-dissenyar i proposar activitats en funció de demandes específiques.
En aquesta línia, el primer taller, Intervencions a l'espai públic. Activa el teu carrer! (aquest és l'esdeveniment a Facebook), dinamitzat pels responsables de la iniciativa i de caràcter gratuït, es durà a terme amb la cooperació dels diferents comerços del carrer Brossa, durant els dies 6 i 7 de juny, i tendrà com a objectiu canviar l'aspecte del carrer, sorprendre els vianants i promoure l'activitat comercial de forma creativa.
Els workshops continuaran durant el mes de juny i juliol, amb el crític i comissari Fernando Gómez de la Cuesta amb un taller de literatura artística per a artistes: Escriure sobre (el teu) art; amb l'artista Lara Fluxà, que ho farà amb un taller sobre Escultura Tova. Doblegar, embolicar, punxar, vaporitzar, cordar, clicar, tapar…, i amb un taller de circuit bending a càrrec de Jordi Martínez. També han dedicat dues activitats per als petits, a càrrec de la il·lustradora Ana Cabello i la mateixa Neus Marroig, que impartiran, respectivament, un taller sobre Minimetratges d'Animació Stop-Motion i un altre enfocat a la transformació del parc.
Trobareu tota la informació sobre horaris, dates i matrícules en el seu web o a la seva pàgina de Facebook.
AA:TOMIC