20/11/11

11:02
La Plataforma Prou Retallades Socials Menorca(1) organitza la Conferència “Alternatives a les retallades”, impartida pel Catedràtic d’Economia Aplicada i de Ciències Polítiques i Socials, Vicenç Navarro, dijous 1 de desembre a la Sala Multifuncional des Mercadal a les 20h.

Per mitjà del seu discurs pretén qüestionar cada un dels dogmes neoliberals que encoratgen aquestes polítiques de retalls i els supòsits que els sostenen. Per contrapunt, plantejarà un conjunt propostes per generar benestar social a Espanya amb la intenció de mostrar que, en contra del que diu la saviesa convencional promoguda pels sectors financers, econòmics, polítics i mediàtics del país, sí que hi ha alternatives a les polítiques d'austeritat que estan fent tant de mal als col·lectius més desfavorits d’Espanya i d’altres països.

Tenim la convicció que si la majoria de la població pogués conèixer que hi ha alternatives a les polítiques neoliberals que retallen els drets socials, es mobilitzaria trencant amb el fatalisme que li estan imposant els mitjans de major difusió pròxims als poders financers i econòmics, als quals no els interessa promoure un debat democràtic entorn a les causes de la conjuntura actual.



Vicenç Navarro ha estat Catedràtic d’Economia Aplicada en la Universitat de Barcelona. Actualment és Catedràtic de Ciències Polítiques i Socials, Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, Espanya). És també professor de Polítiques Públiques en The Johns Hopkins University (Baltimore, EUA) on ha impartit docència durant 35 anys. Dirigeix el Programa en Polítiques Públiques i Socials patrocinat conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra i The Johns Hopkins University. Dirigeix també l’Observatori Social de España
La Plataforma Prou Retallades Socials Menorca està constituïda: Acció Cultural de Menorca, Associació Diocesana Escoltes de Menorca, Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharauí, Asociación de Mauritanos de Menorca, Asociación de Uruguayos de Menorca, AA.VV. de Ferreries, Càritas de Menorca, CC.OO. de Menorca (C.O.M.), Claustre professors del CP Francesc d’Albranca d’Es Migjorn, Col.legi Oficial del Treball Social de les Illes Balears, delegació de Menorca, Dones Progressistes de Menorca, Entrepobles de Menorca, Federació d’AA.VV. de Menorca, Fundación Vicente Ferrer, Justícia i Pau, Manos Unidas, Moviment de Renovació Pedagògica, S.T.E.I-i de Menorca, TAMAZGHA Menorca, U.G.T. de Menorca, Unión Deportiva Ecuatoriana, Veterinaris sense Fronteres

(1) La Plataforma, integrada per diferents entitats socials representants de la societat civil menorquina i constituïda el passat mes de setembre, neix com a resposta a l’ofensiva sense precedents que estem vivint des de que les diferents administracions, amb la complicitat d’organismes internacionals, com el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, l’OCDE..., estan aplicant a polítiques d’ajustaments pressupostaris i de retallades socials a països amb problemes de finançament, com a única via de sortida a la crisi financera que estem patint.