27/2/13



BIBLIOTECA DE GÉNERO, UNA ACCIÓ PARTICIPATIVA DE L'ARTISTA PAZ ALCOVERRO A MIRADAS DE MUJERES

Dins el festival Miradas de Mujeres que reuneix aquests dies a més de cinquanta artistes a vint-i-tres espais arreu de Mallorca, Paz Alcoverro presenta dijous dia 28 de febrer a les 19h a Tres Serveis Culturals (C/Corderia 15, Palma) Biblioteca de género. Proyecto en construcción, un projecte expositiu que consisteix en crear una biblioteca de gènere formada per llibres escrits per dones i catàlegs de dones artistes mitjançant l'acció participativa duita a terme per les dones que deixin temporalment els seus exemplars i així anar creant de manera col·lectiva una biblioteca que doni visibilitat a l'art i la literatura fets per dones i que alhora esdevengui un pretext per a tot un seguit de reflexions, individuals i col·lectives.

Biblioteca de género vol ser un punt de partida per a la revisió crítica, la recerca i retrobament de llibres a les col·leccions particulars i a la seva compartició. Fomentar doncs la recerca dins les col·leccions particulars de les dones com a eina de retrobament i presa de consciència davant el poca presència que tenen les obres literàries escrites per dones (i als catàlegs de dones artistes) a les seves biblioteques particulars.

Aquesta acció col·lectiva, acotada al dia de la inauguració i els tres dilluns posteriors (dies 4, 11 i 18 de març de 18:30 a 20:30) vol ser un punt de trobada, intercanvi i reflexió entre les participants i, sobre tot, una resposta a les polítiques institucionals que estan molt lluny de fomentar la paritat en el terreny de l'art. Només – apunta Alcoverro- l'acció ciutadana en xarxa de persones conscienciades pot donar resposta als diferents reptes que se'ns presenten actualment en els diversos àmbits: econòmic, social i cultural".

La clausura i retorn dels exemplars cedits es durà a terme dia 20 de març, de les 19 a les 21 hores.