6/2/13

Caib

Agraïm a l’IEB que hagi convidat l’AAVIB a una sessió informativa i explicativa de la convocatòria publicada, tot i que per motius d’horari la nostra associació no podrà assistir-hi volem fer una valoració oberta de la convocatòria.
Nota de l’AAVIB:
Positiu:
1_L’AAVIB valora positivament que s’hagi obert una línia d’ajudes.
Negatiu:
1_Una vegada més la convocatòria no subvenciona la producció artística, és un mal endèmic de les convocatòries de subvencions en aquestes illes que s’hauria de superar.
2_Una vegada més la convocatòria no s’ajusta a la realitat econòmica que viuen la majoria dels artistes.
La majoria dels artistes no poden assumir el pagament previ de les despeses d’un projecte –la veritat, no podem imaginar com fer-ho per viatjar sense pagar primer el bitllet d’avió, baixell...o el transport de l'obra– Però continuem el relat, el nostre artista amb un poc de sort es convertirà en beneficiari d’una subvenció –l’IEB li pot concedir una ajuda entre un 47% i un 100%, una loteria, o no?- . Les dificultats del nostre artista no acaben amb la concessió de la subvenció ja que encara haurà d’esperar a cobrar-la, amb molta sort això passarà abans d’acabar l’any - alerta no faci cap errada en la justificació perquè pot perdre una part important- . El desenllaç habitual d’aquesta pel·lícula és un artista amb un projecte interessant que no el pot dur a terme, mentrestant es pot produir la perversió que empresaris que no ho necessiten rebin una injecció en el seu actiu a final d’any per participar en un esdeveniments amb ingressos que no resten de la subvenció concedida.
3_Ens preocupa que el criteris de valoració del projectes siguin tan subjectius, no perquè siguin subjectius -la subjectivitat és normal en la valoració d’un esdeveniment artístic- el que ens preocupa més és que sigui adequada la capacitat professional dels tres tècnics de l’IEB els quals d’acord amb la convocatòria han de avaluar el projecte a partir d’uns criteris subjectius de difícil valoració lligats a valoracions artístiques. Tindran una formació i capacitat professional adequada i suficient per assumir la tasca de valoració de les sol·licituds d’ajuda?
4_Des de la nostra possició d'observadors sembla que hi ha projectes que passen a ser organitzats directament per l’IEB cosa que podria suposar que l’entitat pagui el 100% de les despeses directament i, d’altra banda, d’altres projectes que únicament tindrien l’opció de sol·licitar una subvenció. Si això passa ens agradaria entendre els criteris que aplicarà l’entitat per diferenciar-los, saber si es produeixen aquests tipus d'asimetries, o bé, això no pot passar a l'IEB.
La comissió Executiva de l’AAVIB