5/12/12

Diari de Balears

Una de les exposicions d'Art Jove d'arts plàstiques que s'exhibiren a les Voltes en anys anteriors.Foto: Arxiu.

La pressió dels vuit finalistes del premi Art Jove d'arts plàstiques a l'Institut Balear de la Joventut sembla que ha donat resultats. Després de la decisió de la directora de Joventut, María José Frau, de relegar la mostra plàstica a un passadís del Conservatori i les consegüents crítiques dels artistes, l'Ajuntament de Palma hi ha entrat en joc a través de la Fundació Palma Espai d'Art, la qual ha cedit les Voltes perquè s'hi puguin exhibir els treballs finalistes.

En realitat, les Voltes era l'indret on tradicionalment es duia a terme aquesta exposició, encara que enguany Frau al·legà que no s'hi podia realitzar perquè "no estava disponible". Ara, la situació ha canviat i Pilar Ribal acordà dilluns amb els joves creadors continuar la mostra al centre municipal. Això sí, en canviaran les dates: s'obrirà al públic entre el 24 i el 31 de gener i s'allargarà fins al 24 de febrer o 3 de març, un termini molt més extens del que en un principi es plantejava Joventut.

Tot i això, l'entrega dels premis d'Art Jove tindrà lloc demà dijous, juntament amb les altres categories. Ara bé, els treballs no s'exhibiran al Conservatori com volia Frau, sinó a Sa Possessió, on els artistes "muntaran la seva obra en poc temps i amb els seus propis recursos", segons indicaren ahir els artistes a través d'un comunicat. El jurat, doncs, s'haurà de desplaçar fins al polígon de Son Rossinyol per fer-ne la selecció, "perquè no és el mateix escollir una obra basant-se en un dossier que veure-la exhibida", deia ahir Natxa Pomar.

Laura Maria Torres, Marta Pujadas, Bartomeu Sastre, Arantxa Boyero, Natxa Pomar, Ian Waelder, Isabel Servera i Manuel Ocaña feren públic ahir un comunicat en què es donaven a conèixer els punts principals de l'acord entre les tres parts (finalistes-Cort-Joventut) i agraïen la tasca del president de l'Associació d'Artistes Visuals, Paco Espinosa; i a Pilar Ribal, la seva implicació per trobar-hi una solució que satisfés tothom. Els vuit finalistes fins i tot ajudaran en el muntatge de la mostra a les Voltes "per abaratir costos".