1/8/12

Dia 2 d'Agost: vernissage a Sala de Cultura de Sa Nostra. C/ Aragón, 8 a las 20:30





Text introductori del catàleg de l'exposició


La literatura i l’art visual formen una parella atractiva i temptadora. Tal vegada per això l’escriptora Iolanda Bonet va proposar un dia al pintor Carles Guasch formar una parella artística en la qual ella escriuria sobre un dels seus quadres i ampliar aquesta idea amb altres artistes fins completar una exposició. L’acceptació immediata va implicar Eivissartgrup, un grup d’onze artistes constituït com a plataforma de difusió i projecció de les seves obres a través de projectes dinàmics i actuals, que va néixer a partir de l’exposició “Moment 11” a la Galeria Via 2 d’Eivissa. Actualment són catorze els seus components. Per a aquesta exposició el grup ha convidat dos artistes més per ampliar el ventall en el camp artístic: fotografia i disseny. Els escriptors, provinents de diversos camps literaris com la poesia, la novel·la, el teatre, la prosa poètica i el periodisme, abasten amplis registres. Han aplicat la seva òptica particular a les obres visuals, una opció creativa que han expressat a través de la poesia, la narració, la prosa poètica i la crítica pictòrica, en un conjunt imaginatiu i original. Tots, elles i ells, són professionals reconeguts i genuïns representants en actiu del camp literari actual de les Pitiüses. Tant els escriptors com els artistes visuals hi han participat desinteressadament.
En aquesta exposició, l’artista visual encén les mirades que els escriptors tradueixen en paraules. “1x1 La mirada escrita” és una fusió entre la contemplació i el text escrit, arts de la imatge i la paraula. En ella, partint de l’obra de l’artista visual, pintura, escultura, fotografia i disseny s’ha arribat a la interpretació a través de les arts de les lletres. “1x1 La mirada escrita” és un calidoscopi per veure i sondejar l’art actual a Eivissa i Formentera i per convidar el públic a la reflexió, una exposició sota el binomi que formen les arts visuals i les lletres.
Sa Nostra se n’ha fet ressò considerant la importància d’aquest projecte, ha brindat les instal·lacions i l’ha subvencionat al cent per cent. Els artistes visuals i els literats participants en “1x1 La mirada escrita” volem expressar a Sa Nostra el nostre profund agraïment. Iolanda Bonet Carles Guasch