22/4/11

13:44
Jaume Reus - Comunicació, difusió i màrqueting 
Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca

Chris Dercon, director de la TATE MODERN de Londres, ha visitat avui la Fundació Pilar i Joan Miró acompanyat per la directora de l'FPJM Magdalena Aguiló.
Al llarg del recorregut, C. Dercon s'ha mostrat molt interessat especialment pel taller Sert, una obra molt singular d'un arquitecte que admira. També per la reconstrucció que s'hi pot admirar de la manera de treballar de Miró, amb centenars d'obres començades al mateix temps dins una mena d'hort. C. Dercon ha comentat que un recorregut pels seus estudis dóna una altra perspectiva de lectura de l'obra mironiana que la fa més propera i natural. Durant més de dues hores, el director de la TATE MODERN s'ha interessat per nombrosos aspectes de la relació de Miró i Mallorca, així com de les seves fonts d'inspiració. Finalment, ha quedat sorprés per la singularitat de l'edifici de l'arquitecte Rafael Moneo i l'impacte de les obres de Miró que actualment s'hi exposen.
Dercon també s'ha mostrat molt satisfet de veure la gran repercussió i el nou enfoc que la TATE MODERN ha donat a l'actual exposició sobre Miró.