22/10/12

L’AAVIB INSISTEIX. PETICIÓ D’UN CENTRE DE RECURSOS PER ARTISTES OBERT I AMB PROGRAMACIÓ DOTADA ECONÒMICAMENT I EN MARXA.

L’AAVIB ha presentat un escrit de petició dirigit al Sr. Fernando Gilet, 8è tinent de batlia i responsable de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma per informar-li de la nostra decepció davant la realitat d’un centre de recursos per artistes tancat, dit d’una altra forma, la supressió d’un programa necessari en les dinàmiques artístiques actuals.

Aquesta realitat contrasta amb les bones intencions polítiques que el Sr. Gilet va posar de manifest quan l’Ajuntament de Palma va tancar el centre de recursos per artistes (CRCC) ubicat a l’espai de l’antic Quartell d’Intendència amb l’alternativa de reubicació del centre de recursos a l’espai de Ses Voltes.

L’AAVIB no vol entrar en polèmiques si la millor ubicació és Ses Voltes o l’antic Quartell d’Intendència però sí ha demanat un centre de recursos obert i amb una programació dotada econòmicament i en marxa.

La nostra associació pensa que és molt trist que passat aquest temps i després de diverses reunions de l’AAVIB amb la directora gerent de la Fundació Palma Espais d’Art (FPEA) -a iniciativa d’ambdues parts- la realitat és la que és, res obert, res en marxa. D’acord amb la informació que va facilitar la directora gerent de la FPEA a l’AAVIB el tema està en fase de projecte de reforma de l’espai de Ses Voltes.

Aquestes circumstàncies fan pensar que, o bé, s’ha produït una manca de voluntat política per obrir el centre de recursos, o bé, hi ha una gestió d’aquest tema ineficaç i ineficient. No obstant això, des de l’AAVIB ens agradaria més que les nostres apreciacions siguin errònies i ens comuniquin des de l’àrea de cultura la imminent re-obertura del centre de recursos per artistes amb condicions optimes de funcionament.

Esperam notícies

La Comissió Executiva de l'AAVIB