23/10/12



MARCOS VIDAL ÉS EL NOU REPRESENTANT DE L’AAVIB A LA UNIÓN DE ASOCIACIONES DE ARTISTAS VISUALES (UAAV)

Els artistes Maria José Ripoll i Marcos Vidal participaran, en nom i representació de l’AAVIB, a la pròxima assemblea de l'UAAV a Madrid el pròxim 27 d’octubre.

L’AAVIB està federada a la UAAV on participa activament en les seves decisions executives amb transcendència a nivell nacional i, si és el cas, internacionals.

Un dels temes fonamentals, a destacar d’aquesta assemblea, serà analitzar l’estat de la situació del projecte Estatuto del Artista i el Creador en el que participa l’AAVIB a través de la UAAV.

L’Estatuto del Artista i el Creador és un document amb pretensions de convertir-se en norma d’àmbit nacional d’obligat compliment. Amb l’ànim de contribuir a la millora del sector el document analitza la realitat de l’artista visual des de una perspectiva econòmica i jurídica per intentar definir millores en matèria de Seguretat Social i del Règim Fiscal que afecta els artistes, així com qüestions relatives a la contractació i als drets d’autor, l’objectiu és dotar d’un estatut propi a l’artista visual on siguin ateses per la legislació vigent les especificitats de la professió.

En aquests moments s’ha de completar la recopilació dels informes sectorials per al projecte de Estatuto del Artista y del Creador, s’ha d’analitzar la situació i s’han de proposar les millores necessàries, lamentablement amb les noves disposicions fiscals del govern central alguns dels capítols ja redactats s’han de modificar i insistir en la reivindicació d’una fiscalitat que recolzi la cultura.

Des de l'AAVIB volem donar l'empenta necessària a Maria José Ripoll i Marcos Vidal per a que realitzin la millor de les tasques de representació de la nostra associació i dels nostres valors.

La Comissió Executiva de l’AAVIB