15/10/12

Un moment de la presentació realitzada avui matí a CineCiutat, amb Xisco Bonnin, Joan Rotger i Javier Pachón
A Través de la Web del Consell de Mallorca

L'Arxiu del So i la Imatge organitza un cicle de cinema alemany realitzat a Mallorca que comprendrà 4 títols rodats entre 1929 i 2010 (10.10.2012)
La primera projecció, que tendrà lloc el proper dimecres, comptarà amb acompanyament musical de piano en directe per tal de recrear l'ambient de les sales de cinema de l'època muda

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, ha presentat avui matí el cicle de cinema 'Mallorca i el cinema alemany, una història d'amor', que, amb periodicitat setmanal, es projectarà a partir del proper dimecres 17 d'octubre i fins el 7 de novembre.

A la convocatòria informativa hi han assistit també el director de l'Arxiu del So i la Imatge, Xisco Bonnin, i el gerent de CineCiutat, Javier Pachón. Precisament, aquest espai de cinema de Palma acollirà les quatre projeccions contemplades en aquest cicle, organitzat per l'Arxiu del So i la Imatge del Consell amb la col·laboració de la Mallorca Film Commission i l'associació Xarxa Cinema, entitat que gestiona CineCiutat.

Totes les pel·lícules del cicle comparteixen el denominador comú de tractar-se de produccions alemanyes rodades a la nostra illa. En canvi, es tracta de creacions cinematogràfiques de molt diversa factura, i fins i tot pertanyents a èpoques del cinema absolutament diferents. Les dues cintes més antigues, estrenades els anys 1929 i 1933, respectivament, foren recuperades de la Fundació Murnau, amb seu a Wiesbaden, per part de l'Arxiu del So i la Imatge

En concret, la programació consta de les pel·lícules següents:

'Die schmugglerbraut von Mallorca' ('La núvia del contrabandista de Mallorca'), 
produïda a Berlin per Universum Film i dirigida per Hans Behrendt. Es projectarà el dimecres 17 d'octubre, amb la presentació introductòria del crític i historiador del cinema J.A. Mendiola. En tractar-se d'una pel·lícula muda, el públic podrà seguir la trama a través de la lectura d'intertítols traduits al català. Al mateix temps, l'exhibició comptarà amb l'acompanyament musical, en directe, del pianista Miquel Brunet, que ha adaptat les partitures que l'alemany Willy Schmidt-Gentner composà per a l'estrena de la pel·lícula.




'Der stern von Valencia' ('L'estrella de València'), també realitzada sota els auspicis d'Universum Film, l'any 1933. La direcció correspon a Alfred Zeisler i la projecció tendrà lloc el dimecres 24 d'octubre. En farà la introducció el periodista i historiador Alexander Sepasgosarian. Aquesta pel·lícula és sonora i s'oferirà en versió original en alemany i subtítols en català.

'Meins', dirigida per Christian Pfleger l'any 2006 i interpretada per actors i actrius alemanys i mallorquins, com ara Mar Forteza-Rey. La projecció es durà terme el dimecres 31 d'octubre, en versió original en alemany i subtítols en castellà. El director de la cinta, resident a Mallorca, s'ocuparà de presentar la sessió.

'Implosion', dirigida per Soren Voigt l'any 2010, que clourà el cicle el 7 de novembre. La idea de l'Arxiu del So i la Imatge és fer dues projeccions paral·leles d'aquesta pel·lícula: una en versió doblada al català i l'altra en versió original en alemany. Es tracta d'una coproducció en la qual hi ha participat també la Televisió de Catalunya. El productor executiu, Enrique Fernández, s'ocuparà de la presentació.

Totes les sessions començaran a les 8 del capvespre.