8/10/12


El proper dijous 18 d'octubre a les 19:00 a l'Espai Mallorca (Carrer del Carme, 55) tindrà lloc la inauguració de l'exposició.

Gràcies a tots vosaltres, aquest projecte s'ha fet realitat. Ara bé, mesos després, tot i les declaracions de bones intencions i les múltiples promeses, tot continua igual i els auguris no són massa esperançadors. En conseqüència, Crits i renou, vol deixar clar el seu compromís ferm en defensa de l'Espai Mallorca i la seva voluntat de continuar treballant perquè pugui ser el que havia estat sempre: un espai públic de promoció i difusió cultural.

Aquest projecte, que va sortir de la mobilització espontània de la ciutadania, vol ser un testimoni perquè recordem que la cultura no és patrimoni particular de ningú, que és de tots. Que la cultura no pot convertir-se en el boc expiatori d'una la mala praxis política, que no pot ser socialment arraconada, marginada i abocada a l'elitisme i a la mercantilització. Ara més que mai s'ha de lluitar per afavorir la seva difusió, el seu lliure accés i la seva promoció pública, perquè amb l'excusa de la crisi econòmica no podem perdre els drets i les llibertats que havíem assolit. I entre aquests compta, com a un dels més importants, el dret a accedir a l'educació i a la cultura.

El final d'aquesta lluita és incert. Però cal que ens esforcem per difondre aquest testimoni perquè entre tots prenguem consciència i lluitem per tot allò que també és nostre.