15/5/11

11:52
Del comunicat de la Fundació Pilar i Joan Miró
El 29/4/2011 va tenir lloc l’ACTE DE SIGNATURA DE L’ACORD PER A LA FUTURA MUSEÏTZACIÓ DEL MAS MIRÓ a Mont-roig del Camp, Tarragona. La família Miró i l’alcalde de Mont-roig del Camp han signat aquest acord que pretén convertir la masia en un centre viu i dinàmic d’interpretació i gaudi de l’obra mironiana.

Enguany es commemora el centenari de l’arribada per primera vegada de Miró a Mont-Roig, on en la masia familiar va passar moltes temporades, especialment a l’estiu, al llarg de la seva vida. Miró va realitzar un bon grapat d’obres amb paisatges de Mont-Roig, especialment en la seva primera època i als anys vint, com ara “Hort amb ase”, “La casa de la palmera” amdós de 1918 o la famosa “La masia” pintada entre el 1921 i 1922.
A més de les autoritats esmentades, hi varen assistir membres dels Patronats de les dues Fundacions dedicades a l’artista. Per part de la Fundació Miró de Barcelona, el seu president Jaume Freixa i la directora Rosa Maria Malet. Per part de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca hi ha assistit la seva directora Magdalena Aguiló. També hi han participat Eva Prats, néta de Joan Prats, amic de Miró, així com Elena Juncosa, comissària dels actes del Centenari.