13/8/13









Ahir vàrem enviar un comunicat a la premsa per denunciar la supressió de la modalitat d'Arts Plàstiques del certamen d'Art Jove 2013. Vos ho adjuntam aquí:

Programa ART JOVE 2013. S'han oblidat del Certamen d'Arts?

L'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears, vol manifestar el seu desacord amb l' Institut Balear de la Joventut, en relació a la convocatòria del Certamen Art Jove d'Arts Plàstiques 2013.

El 8 d'agost de 2013 (BOIB 111) es van publicar les convocatòries dels certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove 2013, aprovats per resolució de la Presidenta de l'Institut Balear de la Joventut, amb data de 19 de juliol de 2013. S'hi estableixen les bases generals i específiques per a la participació en el certamen. http://www.caib.es/eboibfront/mob/es/2013/8177/521987/resolucion-de-lapresidenta-del-instituto-balear-d 

Des de l’AAVIB, pensam que un certamen d'aquestes característiques ha d'estar en línia amb els estàndards intel·lectuals i formals d'un esdeveniment d’art contemporani de qualitat.

En aquest sentit, L'AAVIB considera que la convocatòria del Programa Art Jove 2013 ha d'incloure un premi i una exposició d’Arts Plàstiques que permeti seguir promocionant els creadors finalistes. I que serveixi també per acostar la ciutadania a la producció artística de les noves generacions de creadors de les nostres illes, en les condicions òptimes. És per això que, entenem que l'eliminació del certamen d'Arts Plàstiques del Programa d'Art Jove 2013, va en la direcció contrària a les actuacions que hauria de dur a terme una institució com l'Institut Balear de la Joventut.
 Els objectius principals de les seves actuacions haurien de ser la promoció cultural de la joventut, amb la promoció i la divulgació de les obres dels artistes joves de les illes per afavorir la seva projecció més enllà del territori de la Comunitat autònoma.

En conseqüència, sol·licitam a l’Institut Balear de la Joventut un major esforç perquè facilitar l’efectiva participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural, en línia amb la literalitat del nostre Estatut d’Autonomia (art.16). Finalment, des de l'AAVIB, volem insistir, per tal d'evitar situacions perjudicials com les que van patir els finalistes d'Arts Plàstiques de 2012, i demanam que sigui l'IBJ, òrgan expert en aquest àmbit, qui organitzi l'exposició de les obres finalistes.
Així mateix requerim a l'Institut Balear de la Joventut que l'exhibició es realitzi en una sala d’exposicions amb les condicions necessàries d’equipament i amb les característiques identificatives pròpies d’una sala d’art o museu. Creim que és l'espai que, sens dubte, es mereixen els treballs dels joves artistes balears.

L’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB)